keskiviikko 12. joulukuuta 2012

32. Sisäisen esteratsastastajan comeback?

Taitaa jäädä ne valitukset ainakin hetkeksi pois näillä näkymin :D


Niin elikkä, maanantaina oli estetunti. En ollut siitä oikeestaan yhtään innoissani. Päätin kuitenkin, että mennään nyt hyvällä mielellä hyppäämään. Nicke oli alkuverkassa vähän laiska eikä taipunut kunnolla volteilla, niin se piti taas laittaa kunnolla töihin! Alkoihan se sitten toimiakkin. Laukassa tuli pitkästä aikaa todella hyviä pätkiä! Poni kokosi itteään ja laukkasi lyhyesti, mutta kunnolla polkien alleen. Pitääpä taas alkaa itsenäisillä ratsastuksilla pyrkiä tähän samaan vielä tavoitteellisemmin.

Aloitettiin ravipuomeilla. Ensin Nicke harppoi niitä miten sattuu, mutta puolipidätteiden avuilla keskittyi niin, että onnistui.

OVIPÄÄTY

Puomeina oli siis toi oikeassa yläreunassa oleva. Seuraavaksi mentiin laukassa niin, että siinä oli kaksi puomia, ja siitä piti jatkaa vasemassa ala-kulmassa olevalle ristikolle. Väliin tuli muistaakseni 6 askelta. Ensin Nicke ei taaskaan tajunnut laukkapuomeja vaan räpelsi niiden yli, mutta hyppäsi ristikon hyvin. Seuraavilla kerroilla se meni hienosti laukkapuomitkin! Ja tottakai myös esteen.

Sitten vaihdettiin niin, että mentiin ensin oikeassa laukassa toi alakulmassa oleva este josta muutettiin myöhemmällä kerralla pysty, ja sen jälkeen taas tolle oikeassa yläkulmassa olevalle esteelle, josta tuli ristikko-okseri. Sen jälkeen piti jatkaa vasemmalle ja tehdä laineen vieressä olevien korien väliin pysähdys. Pysähdyksen jälkeen oikean laukannosto, ja sama kahdeksikko jatkui. Ne meni kaikilla kerroilla hyvin! Nicke hyppäs rohkeasti, joskin innoistui niin, että piti ottaa aika lailla kiinni esteiden välissä että sai hyvän askeleen okserille. Pysähdykset ja nostotkin sujui kivasti :)

Mulla ei valitettavasti ole kuin pari kuvaa, nekin alkutunnista.






Seuraava tehtävä tais mennä niin, että ensin vasemmassa kierroksessa piti mennä takapäädystä muurin sisäpuolelta laineelle, ja sen jälkeen taas tuttu pysty - okserilinja ja sen jälkeen taas pysty vasemmasta kierroksesta. Sai myös hypätä muurin okserin jälkeen ja jatkaa siitä linjalla olevalle pystylle, mutta jätin sen väliin. Se oli nimittäin 80cm ja Nickelle tuntematon erikoiseste, niin en halunnut riskeerata hyvää fiilistä siihen. Muttajoo, lainekkin sujui yllättävän hyvin, Nicke ei edes kytännyt tai mitään! Samoin loppurata.

Viimeisenä tehtävänä oli hypätä laine oikeassa kierroksessa ovipäädyltä päin, ja sen jälkeen kääntää niin pienellä tiellä kuin mahdollista okserille ulkokautta. Ja mä sain tottakai alottaa tehtävän... Eipä ollut mitään suuria odotuksia, mutta Nicke kääntyi yllättävän hyvin ja hyppäsi hidastetusta vauhdista :D

Tässä ihan pari videopätkää, ristikolle ei oikeen askel sopinut! Eka siis suht alkutunnista ja toinen tosta vikasta tehtävästä.



Mutta yhteenvetona, jäi  tosi hyvä fiilis tästä tunnista, koska ensimmäistä kertaa selvittiin ilman ainuttakaan kieltoa ja oli kaikinpuolin kivaa! :)

14 kommenttia:

  1. vau ootte kehittyny tosi nopeesti :)

    VastaaPoista
  2. Samaa mieltä ku anonyymi, munkin silmään ootte kehittyny tosi nopeesti! ^^

    VastaaPoista
  3. uu kehitystä beib ja ootte hienoi <3 hahahaha nikkeli ;;) i seee ya fridayy <3

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. noo, paljon on parannettavaa mutta paljon on myös paremmaksi mennyt ;)

      Poista
  5. vauu ootte kyl kehittyny lyhyessä ajassa tosi paljon! tätä vauhtii hyppäätte enskaudel jo metrisii ratoi :D

    VastaaPoista