perjantai 28. syyskuuta 2012

6. Tuskainen tunti

No, ainakin 20 minuuttia!

Menin siis eilen Nickellä ekaa kertaa kannuksilla. Ei se niistä oikeen mitään sanonut. Heti kun otin ohjat käteen niin poni tuntu tosi tahmeelta. Pyysin sitten Kristaa (joka oli kuvaamassa♥) antamaan siitä reunalta raipan. Pelkkä käteen ottaminen riitti ja Nicke tajus että nyt pitää oikeesti liikkua. Tein alkuun aika paljon kolmikaarista ja voltteja, varsinkin takapäädyssä koska siellä oli taas jotain tosi 'pelottavaa'. Ravissa jäin ekaksi ympyrälle ja tein pysähdyksiä. Niistä ei tullut yhtään mitään koska Nicke ei malttanut seistä vaan alko peruuttelemaan ja menemään sivuun. 




Sitten ravikin alko menemään jo sen verran jännittyneeksi että heitin raipan pois. Hetken päästä Nicke jo vähän rauhoittukin ja alko kulkemaan rennommin. Niin kuin varmaan kuvista huomaa nii koitin mennä vaihtelun vuoksi pidemmillä jalustimilla nii mun istunta meni tosi helposti tuoli-istunnaksi harjotusravissa! Eli jalat meni liian eteen jolloin pohkeet ei ollu kunnolla kiinni. Työstin ravia aika kauan kunnes se oli hyvää ja ponikin alko pärskimään tyytyväisenä. 



Välikäyntien jälkeen laukattiin eka helpompaan, eli oikeaan suuntaan. Heti kun takajalat alkavat polkemaan paremmin niin se laukka on jo aika hyvää, eikä vaan sellasta pitkää ja ponnetonta, niinkuin alkuvaiheessa. Tein myös kokorataleikkaan laukassa ja se oikea laukka säily hyvin kulmaan asti! Vasemmassa kierroksessa laukassa ulkoavut oli taas vähän hukassa, joka tuli selväksi ympyrällä. Koitin sen asian kanssa tehä töitä siihen asti että oon tyytyväinen, mutta vähän jäi puolitiehen. Kokorataleikkaa tuli taas hyvin. Lopuksi tein vielä lisäyksiä kevyessä ravissa. Maanantaina me tehtiin niitä myös tunnilla, jolloin ne ei sujuneet yhtään hyvin. Nicke ei joko lisännyt tarpeeksi, tai sitten se juoksi pää ylhäällä. Nyt se meni parin kerran jälkeen jo vähän paremmin, mutta tästä kyllä riittää töitä.





Ai mitkä tuskaset ilmeet...


Vino kuski


Tein vielä muutamat pysähdykset ja Nicke maltto paaaaaaljon paremmin, peruutuksetkin meni enemmän suoraan kun aluksi. Lopuksi sitten annoin kunnolla pidempää ohjaa ravissa ja poni venytti tyytyväisesti eteen-alas.




Jäätin vielä Kristan kanssa kattomaan ja kuvaaman seiskalta alkavaa estevalmennusta koska sato niin paljon ettei jaksettu heti lähteä (oon reipas pyöräilijä). Siinä oli Mia & Putte, Arla & Barbie ja Saana & Lipsu, kaikille meni hyvin! Tässä vielä reipas tallityttökuva loppuun, ja en tosiaan tiie mikä mun sormii vaivaa!


1 kommentti: