tiistai 5. helmikuuta 2013

51. Jotenkin onnistunut estetunti

Miten selkeä otsikko :D

Eilen oli siis jälleen estetunti, ja sunnuntainahan on estekisat. Meen Nicken kanssa luokat 40cm ja 60cm. Aluksi ajattelin että mennään vain 60cm, mutta koska kisoissa on matto-teema ja erikoisesteet ja Nicke eivät ole ihan parhaita kavereita, niin meen 40cm siihen alle.

Alkuverkassa Nicke oli heti yllättävän tasainen, ravissakin. Ulkoavut oli vielä vähän hakusessa volteilla, ainakin aluksi. Pituushalkaisijalla oli tötteröt, jotka piti pujotella. Osa väleistä oli tosi ahtaita, mutta mahduttiin kuitenkin kääntymään joka välistä. Niiden jälkeen piti jatkaa jompaankumpaan suuntaan. Toisella pitkällä sivulla oli puomi, ja hui miten kamala olikin! Nicke pysähtyi ensin, ja loikkasi sitten sen yli. Seuraavilla kerroilla tuli ihan rohkeasti :)


½bulldog...

Sitten verkattiin laukassa, ja aloitettiin ensimmäinen puomitehtävä ensin ravissa.
En nyt piirtänyt muita esteitä tähän kuvaan
Eli loivakiemuraura, ja sitten noi toiset puomit. Ja tehtävähän mentiin ilman jalustimia! Au, mun nivuset oli suht kuolleet sen jälkeen :D Ravi meni hyvin, ja sitten mentiin laukassa. Loivan kiemurauran puomeilla olisi pitänyt tulla vaihdot, mutta Nicke ei kyllä vaihtanut vaikka koitin liioitella apuja.. Nojoo ei se mitään! Mentiin tehtävä molempiin suuntiin. 

Sen jälkeen pitkällä sivulla olevat puomit nostettiin ristikoiksi. Tai kahdeksi ristikoksi, koska etummainen puomi otettiin pois. Väliin piti ensin saada mahdollisimman paljon askelia, mutta en saanut neljää enempää.. hups! 


Mun vasen jalustin on jossain vaiheessa kääntynyt väärin päin..

Toiseen suuntaan tultiin samat esteet, mutta tällä kertaa väliin piti saada mahdollisimman vähän askelia. Kiidettiin se väli sitten kolmella askeleella! Video olisi pitänyt olla sivussa, niin vauhti olisi näkynyt paremmin!



Sitten mentiin toisella pitkällä sivulla olevat ristikot. Tosta videostakin näkee, miten Nicke kauhistuu kun huomaa sen viholliset, eli pinkit puomit. En tajua mikä niissä on, mutta ne on selvästi Nicken kauhu.



Sitten taidettiin mennä niin, että aloitettiin oikeassa kierroksessa ensin pinkki - sininen linja, sitten sarja diagonaalilla ja toisen sivun linja. Nicke tiputti linjojen välissä raviin kun tuli vähän hassut hypyt ekalle, mutta hyppäsi kuitenkin hyvin. 

Viimeiseksi tultiin sama rata toisinpäin, ja sarjan b- osalle tuli rainbow. Tulin sille ravissa sisälle, koska oli pienet epäilykset, eikä turhaan. Seuraavalla kerralla Nicke meni kuitenkin hyvin, eli tunnin saldo oli vaan 1 kielto! Jee. Nää pienemmät esteet on vaan niin meijän juttu :)

32 kommenttia:

  1. meet nii hyvi ;o mut joo tää oli tosi kiva postaus! :)

    VastaaPoista
  2. uu kiva postaus & nicke on nii söpö noitte ihme pomppujen kaa! :D Mut menit sairaan hyvin!

    VastaaPoista
  3. "Väliin piti ensin saada mahdollisimman vähän askelia"
    "Toiseen suuntaan tultiin samat esteet, mutta tällä kertaa väliin piti saada mahdollisimman vähän askelia"

    Joku ajatuskatkos? :D mutta kiva postaus & oot tosi kaunis! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oho, hyvä että huomasit :D korjaan sen, ja kiitos! :)

      Poista
  4. Aikalaista häsläystä hepan osalta..onks toi vähä kokematon esteillä? menee nii kovaa ja vinoo ja kiemurrellen.. hienosti silti ratsastettu hevonen eteen ja yli!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jeppps, kokematon on :D kiitti :)

      Poista
    2. niiii ja eihän se kiemurtele kun vaan ennen tota pinkkii estettä? siit esteest se ei tykkää ja on vähä epävarma nii :)

      Poista
  5. Onko toi Nicken laukka parantunut yhtään nyt uudella omistajalla ollessaan? Näyttää ainakin edelleen aika karmealta, ei millään pahalla sua kohtaan... :| Onkohan siinä kuitenkin lämppäriä? Mä laitoin sulle joskus aikoja sitten tänne blogiin viestiä. Oon Nicken vanha vuokraaja. Mikä sun sähköpostiosoite on? Jos haluat, niin voidaan jutskaa Nickestä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. on se sileellä jo vähän parantunut :)
      Muttajoo, laita mulle sähköpostia: inamoi-@hotmail.com

      Poista
  6. Nicken laukka on iha sika söpöö, ku se menee tollai hassust : D mut hienosti meette ja just kiva postaus (:

    VastaaPoista
  7. Heihei mä näin sut tallilla! :D Mut hienosti menitte, oot tosi tosi hyvä ratsastaa (:

    VastaaPoista
  8. omg mäki edustin videolla <3 jeaaaa !!!!! mut olitte(ootte) hienoja :D <3

    VastaaPoista
  9. ää apua :D mua pelottais olla hepan seläs ku se menee noit esteitä :D kävin kattoo mun poikaystävän pikkusiskon kisoja ja en ymmärrä miten nii pienet edes pysyy selässä!

    VastaaPoista
  10. ootte menny paljon eteenpäin, tosi hienoa, jatkakaa samaan malliin!! Ratsuttaako sun valmentaja / muu kokenut ratsatstaja Nickeä, vai meetkö sä vaan sillä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos paljon! :)
      ja se käy välillä tunneilla :)

      Poista
  11. Postaus oli kiva ja selkee. Mun mielestä oli kiva ku laitoit tehtävistä aina pienen videon :)

    VastaaPoista
  12. hei muute en tiiä haluutko (joten ei todellakaa oo pakko) mut jos voisit tehä musta ja rasmuksesta videoo siis youtubee? :)multa löytyis raw mun kanavalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. teen mielummin sit myöhemmin, kun on lisää matskuu :)

      Poista
  13. iiii ei olla nähty tätä :( ! mut hei tää on iha sika kiva postaus ja ihanat ♥ hihi ihana nicke ku se tojahtaa toho hyppyy, mut hyvin pysyit kumminki mukan vaik noi jotkut oli pupuloikkii :) proo teiti ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi eiii :((( mut hohooh aika jänö on ;) kiitooss ♥

      Poista
  14. Pakko tulla nyt kysymään, että pidätkö hevosta ollenkaan liian vaikeana sinun ratsastettavaksesi? Meno näyttää välillä vähän turhankin vaikealta, molemmin puolin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eeeeen oikeestaan, varsinkin kouulpuolella sujuu jo tosi hyvin :)

      Poista