maanantai 25. helmikuuta 2013

Cinnan valmennusviikonloppu!

Nyt on sitten tästäkin selvitty, ja mun sisäinen tosikko esteratastaja alkaa jo vähän heräilemään! Ratsuksi varasin Apin, jolla menin maanantaina koulua ja kerran aikaisemmin menin sillä syksyllä tunnilla. Se on kuitenkin varma hyppääjä, eikä mikään Nicke tai Barbie.

Lauantain tunti, noh, ei mennyt niinkään putkeen. Apilla on tapana ottaa pieniä askeleita ennen estettä jos se ei tule tarpeeksi reippaasti. Ja tottakai unohdin kannukset. Jumppasarjat ja pystyt meni hyvin, mutta okserien korkeuden noustessa ei ollut kehumista. Tunnilla tehtiin aika teknisiä tehtäviä. Yksi oli sellainen, että yhden askeleen neljän esteen jumppasarjalla piti hypätä joka toinen. Eli kaarevalla uralla, molempiin väliin neljä askelta. Ensin tuli viisi, mutta toisella kerralla neljä. 

Mutta oksereihin. Aavistin jo kauempaa, että askel ei tule sopimaan. Silloin menin jo vähän lukkoon, enkä tajunnut ratsastaa eteenpäin. Olisi ehkä kannattanut. Api sitten rehellisenä otti pikkuaskeleen ja hyppäsi, vaikka ehdottomasti järkevintä olisi ollut kieltää. Rysäytettiin sitten koko este ja lensin sen eteen. Apilla pamahti puomi jalkaan, minkä seurauksena se ontui hetken. Säikähdin aika pahasti, mutta onneksi ei ollut pahempaa. Siis Apin puolesta. Lyhyen kävely- ja ravipätkän jälkeen hyppäsin vielä yhden pystyn. Ei ollut mikään loistokas tunti, ja olin varma, että nyt musta tulee 100% kouluratsastaja kun ei ne esteet vaan suju, edes tollasella automaattihepalla.

Kuvat sunnuntailta
Sunnuntain valkkaan en siis lähtenyt millään parhaimmilla fiiliksillä. Krista pääsi onneksi kuvaamaan, ja toi mukanaan ponipiiskan ja blingbling kannukset! Ponipiiska tuo oikeasti onnea ;) Aloitettin itsenäisellä verkalla, ja laitoin Apin liikkumaan heti kunnolla. Se olikin huomattavasti parempi kuin lauantaina. Laukassa aina vähän baanailin pitkät sivut, ja heppa tuli hyvin kuulolle. Aloitettiin yksittäisestä ristikosta, joka nostettin sitten pieneksi pystyksi. Ensimmäisellä kerralla tuli taas ärsyttävä pikkuaskel, mutta seuraavilla kerroilla se meni hyvin! Verkkasi hypättiin myös sateenkaariestettä, mille tuli hyvät hypyt.



Sitten aloitettiinkin jo rataa. Onneksi olin kattonut edellistä tuntia, niin muistin miten se menee. No, radat näkee videolta. Oksereille Api tarvitsee paljon kannustusta, että uskaltaa lähteä kauempaa. Ensimmäisellä radalla se vähän horjahtikin esteen jälkeen, mutta korjasi onneksi itsensä nopeasti. Yhdellä kerralla tein ylimääräisen voltin koska käännös oli niin tiukka, ja kerran Api meni ohi koska en ohjannut kunnolla loppuun asti. Tunti oli kuitenkin positiivinen yllätys, ja tykäistyin Apiin tosi paljon! Olisikin kiva alkaa kisata sillä jossain vaiheessa, koska tykkään tollasista vähän hitaammista mitä pitää sytytellä :)





Uuh kiva kilpikonna



 PS. Tänään oli estetunti Nicken kanssa, ja meni superhyvin!! Ei yhtään kieltoa tai ohimenoa tai unohtamista, vaikka oli pari uutta erikoisestettä! Vaikkei ollutkaan kauhean isoja esteitä, niin silti Superheppa isolla ässällä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti