lauantai 13. lokakuuta 2012

11. Mahtava viikko


Maanantain tunti jäi välistä niinkin hyvästä syystä, että en yksinkertaisesti päässyt tallille.. Pyörä meni rikki, vanhemmat oli töissä, eikä ollut yhtään bussirahaa! En siinä säässä jaksanut lähteä kävelemäänkään sitä melkeen puolentoistatunnin matkaa :D Elikkä sain sitten siirrettyä tunnin tiistaille. Meitä oli kolme, ja heti alkutunnista Nicke tuntu tosi kivalta!



Se reagoi paremmin pohkeeseen kun yleensä, ja oli aika halukas liikkumaan eteenpäin. Tehtiin aika paljon voltteja, ja ne venyy välilllä vähän liian isoiksi. Ravissa poni meni ajoittain  liiankin hätäseksi, mutta jäi silti pohkeen taakse. Liike piti saada reippaaksi, mutta maltilliseksi.Otettiin sitten jalustimet pois ja jatkettiin ravissa niin. Koitin keskittyä siihen, että nojaan tarpeeksi taaksepäin ja saan hartiat taakse, sillä saatan jäädä aika helposti könöttämään. Tehtiin Arlan kohdalla siirtymiset käyntiin neljän askeleen ajaksi. Aluksi ne olivat sellasia töksähtäneitä, ja siirtymisissäkin piti ajatella eteenpäin. Seuraavalla kerroilla sujuikin paremmin.


Laukattiin myös ilman jalustimia, ja se menikin yllättävän hyvin! Nicke kulkee niin paljon paremmin koottuna nykyään. Se kulki suht. hyvin tasaisella tuntumalla ja olin tyytyväinen. Toiseen suuntaan laukattiin sitten kokouraa jalustimet jalassa, tähän asti olimme olleet vain ovipäädyssä suurella pääty-ympyrällä. Takapääty olikin taas tosi jännä, ja sen kohdalla tuli omanlaisia ninjaliikkeitä... Vasen suunta on muutenkin vähän hankalampi, mutta toisessa päädyssä laukka sujui ihan hyvin.



Sen jälkeen tultiin taas ovipäätyyn, tällä kertaa nelikulmioille. Jatkettiin harjoitusravissa, ja kulmien ajaksi piti siirtyä käynttin. Aluksi Nicke punki vähän ulkoapuja vasten eikä ottanut taivutusta kunnolla läpi, mutta parin kierroksen jälkeen se parani. Lopuksi ravattiin hepat vielä eteen-alas. Piti antaa ohjaa ja työntää käsiä eteenpäin, mutta kuitenkin tuntumalla. Tarkoitus oli saada hevoset käyttämään kunnolla ihan jokaista osaansa. Se sujuikin ihan mukavasti molempiin suuntiin! Hieno poni. Oon tosi tyytyväinen tuntiin, se olikin hyvää vastapainoa viimeaikojen tuskastumisille. Kävin vielä lopuksi kävelemässä maneesin takaa maastolenkin, ja pienten puskiin kyyläysten seurana Nicke käveli hienosti. Kiitos Krista kuvista ♥



Jäätin vielä kattomaan kaks seuraavaa estetuntia, ja Nicke oli jälkimmäisellä kokeneen ratsastajan kanssa. Taas se kielteli jopa ristikoille ja meni ohi. No, hyvä tietää etten oo ainoa kenen kanssa se on niin tehnyt! Yhdessä vaiheessa ratsastaja tippui, ja menin ottamaan Nicken kiinni ja taluttelemaan sitä siksi aikaa kun ratsastaja lepäsi hetken. Tippuminen näytti aika pahalta. Lopuksi Nicke hyppäs kuitenkin ihan hyvin!

Torstaina Ronski oli kuvailemassa, koska mä menin sen jälkeen kuvaamaan sitä ja Helmiä. Menin ilman satulaa koska teki mieli vähän chillailla välillä :) Olin ovipäädyssä koska Ompun pitämä kouluvalkka oli takapäädyssä, ihan hyvä vaan. Aluks mulla oli kauheita ongelmia päästä selkään, koska kaks jakkaraa mitkä oli päällekkäin ei suostunut yhteistyöhön :( Lopuksi Ronski sitten punttas mut, habahaba!  Nicke oli taas ihan superhyvä, vaikka mulla ei ollutkaan kannuksia, niin se liikku hyvin ja eteenpäinpyrkiväisesti.



Yhdessä vaiheessa kokeilin tulla väistöjä keskihalkaisijalla jotai ei siis olla oikeen tehty, ja ekalla kerralla ei mennyt hirveen hyvin. Pyysin sitten Ronskia antamaan raipan siitä sivusta, ja johan lähti! Nicke huomas heti että oli raippa mukana ja liikku heti tosi virmana ja väistötkin onnistu hyvin. Parin kerran jälkeen heitin raipan pois ja jatkoin laukkatyöskentelyä. Oikeeseen meni tosi kivasti, oon niiiiiiin ylpee ponista! Vasempaan ei mennyt ihan niin hyvin, mutta oon kuitenkin tyytyväinen.


Tein vielä loppuun laukannostoja ja useimmiten nekin onnistu hyvin, laukka nousi oikeesti takajaloista suoraan käynnistä, eikä tullut turhia ravipätkiä väliin. Kun olin tyytyväinen molemmissa suunnissa, ravasin taas eteenalas. Välillä tuli pientä jännittyneisyyttä ja pää nousi, mutta muutoin se venytti hyvin ja pärski tyytyväisenä. Voi että, oli taas niin kivaa!


Loppuun käytiin vielä kävelemässä maastossa, Mentiin yhtä polkua metsään päin ja kun käännyttiin takaisinpäin, matkalla oli ihan hirrrrrmusen pelottava lätäkkö! No, kattokaa videolta ;) Huvittavinta oli kuitenkin se, että Nicke meni sen toiseensuuntaan hyvin. Tästä lähenkin nyt taas itsenäisesti ratsastelemaan, meen varmaan ilman satulaa ja toivottavasti on yhtä kiva kun torstaina ja ja tiistaina :)



4 kommenttia:

  1. oikein viihdyttävä postuas ihanaa että mainitsit minutkin siellä ♥ ps. ihana toi huii XDD aikamoinen lahopää se kkyllä on juu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oooii koitappas nyt postaa itekki ;) ja se on lahopääää, koitti tiputtaa mut tänää XD ♥

      Poista
  2. hienoja ootte pus♥ ja kiva postaus !

    VastaaPoista
  3. Kuvat on kaikki olosuhteisiin nähden erittäin hyvälaatuisia, niitä on paljon ja ne ovat monipuolisia. Kirjoitat myös hyvin ja video lopussa on hauska loppukevennys, vaikka tärähteleekin. Monipuoliset postaukset ja yleisesti sivu on selkeä ja helppokäyttöinen.

    VastaaPoista