keskiviikko 31. lokakuuta 2012

18. Pomppupäivä

Yapp, eilen oli siis estetunti! Samoin maanantaina, meistähän tulee kohta jo ihan esteratsukko ;) No, ei aivan, mutta ekat estekisat meillä on ensviikon lauantaina! Hui. Mennään luokat ristikko-40cm ja 50cm, toivottavasti päästään läpi, hih.

VAROITUS TÄHÄN VÄLIIN: Postaus tulee sisältään huonolaatuisia kuvia, jotka on leikattu videoilta, joten suojatkaapa silmänne jos ne eivät kestä. En kuitenkaan itse pidä kuvattomista postauksista, joten tähän on tyytyminen.

Aika ankeeta, silloin kun lähdimme Annan kanssa tallille päin oli valoisaa, mutta perille päästyä oli ihan pimeää. Asiaan voi toki vaikuttaa se, että mentiin kolmella bussilla ja myöhstyttiin vikasta, koska toka bussi tuli jäljessä aikataulusta. Tällaista säätöä se tulee sitten olemaan koko talven, ellen saa hankittua jostain talvirenkaita pyörään. Onkohan sellaisia edes? :D
Syysmasennus on selvästikin vallannut Nicken! Se seisoi apaattisena loimet päällä karsinassa eikä välittänyt oikein mistään. Uuden korvahupunkin se antoi sovittaa kiltisti eikä edes hätkähtänyt. Ei sen tapaista! Jalatkin jaksoi nostaa juuri ja juuri kavioita putsatessa, eikä satulavyön laitossakaan tullut pullistelua vastaan. Hmh, no onneksi poni heräsi tunnilla.

Aluverkassa Nicke oli kiva ja liikkui hyvin ilman raippaa tai kannuksia, mitä mulla ei itseasiassa ookkaan ollut  vähään aikaan. Volteilla puski kyllä vähän ulkoapuja vasten. Tähän väliin erittäin monimutkainen ratapiirros jonka väsäsin nopeasti paintilla, toivottavasti saa jotain selvää!



Hui, toi on kauhistuttavan näkönen :D Kysykää vaan jos jotain jää epäselväksi. Alotettiin siin ravissa niin, että käännettin noille puomeille jotka on merkitty 1. tehtäväksi. Ekalla kerralla Nicke pysähtyi koska käänsin liian tiukasti ja poni yllättyi, tokalla kerralla meni hienolla loikalla yli. Pari muutakin kertaa Nicke loikkeli jäniksen lailla yli, mutta sitten jälkeen maltto edes vähäsen. Laukattiin seuraavaksi pääty-ympyrällä molempiin suuntiin, ja meni aika hyvin!





Tunnilla oli mun lisäksi Fani, Lankku, Tarzan, Lipponen ja Manu. Meidän jaettiin pareihin niin, että minä ja Tatun ridaaja aloitettiin. Mentiin aluksi tota 2. tehtävää puomeina ympyrällä vasemmassa kierroksessa. Nicke tuli ne hyvin. Sitten vaihdettiin suuntaa ja puomit nostettiin ristikoiksi. Menin ensiksi molemmat esteet yksittäin, ennenkuin edes yritin lähteä kääntämään tiukkaa kaarretta toiselle.

Ensin mentiin paikoiltaan...

Sitten jo vähän paremmin seuraavilla kerroilla.
Mutta siitä vasta ongelmat alkoi, kun piti mennä molemmat esteet! Se käännös oli todella tiukka, eikä tosiaankaan helppo Nickellä kun se menee aika kovaa ja isoa laukkaa. Muutama kerta mentiin ulkopuolelta ohi, kunnes sain sitä edes vähän kääntymään. Lopuksi päästiin ihan hyvin.

Seuraava tehtävä oli toi 3, eli linjat molemmilla sivuilla, mutta eri kerroilla. Ne meni hyvin, Nicke hyppäsi rohkeasti, ja laukka-askeleetkin sopivat hyvin. Paitsi tolle vaaleansiniselle se kielsi ensin kerran, mutta meni sen jälkeen innokkaasti.




Sitten siirryttiinkin jo rataan, ensin menin sen ristikkokorkeudella. Tota aitaestettä epäilin jo heti kun näin sen, enkä ihan turhaan! Eka erikoiseste, ja sen mukaan mentiikin. Pariin kertaan tuli siis kielto, jonka jälkeen hyppäsi aika hienolla ilmavaralla ;) Loppurata meni hyvin, myös pystykorkeudella. Vaikka esteet eivät olleetkaan hirveän suuria, tehtävä oli tekninen ja korkeus siihen nähden sopiva. Varsinkin kun tää oli vasta meidän kolmas estetunti. Olin tyytyväinen etenkin lopputuntiin :)



Enkä varmasti kolauta!

Jipii, este!!



On muuten tullut taas vähän tavaroita osteltua, muhun on iskenyt joku ostossyndrooma vaikka ei  hirveesti siihen varaa olisikaan! Asiaan ei auta se, että Horze on tässä lähellä ja oon liittynyt Facebookissa Hevostarvikkeiden kirpputoriin. Noh, esittelen ne kunhan saan tilaamani suojat ;)  Joukkoon kuuluu myös tänään saapunut Kingslandin pipo, johon oon ihan rakastunut ♥

10 kommenttia:

  1. Munki mielestä parempi huonolaatuisilla kuin ilman kuvia :)

    VastaaPoista
  2. Ei pysty laittaa kommentej "ina" kohtaa:(
    Oot oikeesti iha karsee hyvä ratsastaa, mä oon ihan kohta kateellinenxD♥
    Onks Rose muka kuolluO.OD=
    Olin perras yks vuos leirillä ja meen enski kesänä, se on ihan paras paikka...♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei sinne voi laittaa kukaa ;D ja hahahah kiiitooos mut en mä nyt niin! Ja joo se kuoli päivää ennen Mäkkii :( ja perra on paras!! ♥♥

      Poista
    2. Voi...:( Onneks olin ratsastanu sillo 1½ vuotta tai 2, ni en menny sil enkä hoitanu sitä, muuten ois taas sillee;( Ade oli ihana...<3
      Kuka Mäkki oli?

      ETKÄ YHTÄÄN VÄHÄTTELE SUN TAITOJA TAI ET ELÄ HUOMISEEN>;(♥

      Poista
    3. Etkö tiie, se Gobbackan entinen poni, Black Magic? ;o
      ja pyhh :DD

      Poista
    4. Aaaa, mä luulin että perniöstä. Mä en Mäkkiä montaa kertaa ehtiny nähä. Tiiäkkö miks se kuoli tai lopetettiin tai ?;((

      Ei mitään pyhejhä.x)

      Poista
    5. Zulona potkas sitä laitumella/tarhassa :(

      Poista
  3. Oon jo joskus aiemminkin selaillu sun blogis ja tykkään tästä paljon. Kuvia on paljon sekä teksti on kivaa sekä helposti luettavaa! ps. rakastan sun juutuubi videoita...♥

    VastaaPoista