sunnuntai 28. lokakuuta 2012

17. Ensilumi!

Jeii, perjantaina saatiin sitä lunta sitten tänne Vantaallekkin! Oonko ainoa joka on innoissaan, koska suurin osa kavereista ei tykkää tästä? :D En vaan millään jaksais odottaa hangessa laukkaamista, hiihtoratsastusta ja vaikka mitä. Tänäänkin oli sellainen aurinkoinen sää, niin kivoja kuvia tuli ulkoota ♥ Joulufiiliskin alkaa jo iskeä, jee. Pimeet illat ei silti kuulu mun suosikkeihin, eikä myöskään se, ettei pyörällä pääse kulkemaan. Nyt mun tallimatkat pitenee joko dösällä kulkemiseen tai kävelemiseen, harvemmin saan autokyytejä. No mutta, se on sen arvoista ;)

Lauantaihin. Mentiin Sylvian kanssa yhtä matkaa tallille, ja ajatus oli että kuvataan vuorotellen toisemme. Saavuttiin tallille just sopivasti, sillä Nickeä oltiin viemässä tarhaan. Nappasin sen siitä sitten ja käytiin kävelemässä lenkki. Poni oli aika ihmeissään välillä lumesta, eikä uskaltanut yhdessä kohdassa edes kävellä siitä, vaikka uskoisin että se on sitä ennenkin nähnyt. Pitäisi ottaa selville, mistä Nicke on tullut!




Tallissa sitten vaan molemmat loimet pois, hoito ja kamat päälle. Kävi melkeen sääliksi niitä jotka oli kauheella vaivalla kaksi loimea laittanut, ja melkein heti jouduin ottamaan ne pois :D Huomasin että unohdin mun kypärän Sindille kenellä olin yötä, niin lainasin Sylvialta. Ridakenkiä tai chapsejakaan en jaksanut laittaa. Mulla ei ollut hirveen kylmä, joten menin vaan topilla ja hupparilla.



Noh, ridatessa Nicke ei kuunnellut mua melkein yhtään. Se kaahotti omaa tahtiansa eikä malttanut taipua tai keskittyä melkein yhtään, pakko sanoa etten kyllä oikein itekkään sitten! Mulla on vähän huono tapa se, että jos heppa ei kuuntele ja oon aikani taistellut, niin en enää jaksa kunnolla yrittää vaan mennään sitten rennommin.. :) Onhan se hyvä olla välillä niitäkin päiviä, ettei aina tuuppailla hiki hatussa (krhm, viikko sitten se olikin hirveetä aherrusta, eiku....)


Mäyräkoira....
Tein alkuun heti aika paljon lisäyksiä, ja Nicke onkin niissä jo paljon parempi! En sanoisi että hyvä, mutta kehitystä on tullut. Laukassa ulkoavut oli iha hukassa, ja meninkin hetken kevyessä istunnassa että saataisiin myös vähän irtonaisuutta. Laukassa kaikki muuttu taas hirveän pelottavaksi, varsinkin takapääty pitkästä aikaa. Mua lähinnä vaan nauratti, koska heppa on niin lahopää :D






Varsinkin kun Manu ja Fani lähtivät maneesista ja jäätiin yksin, niin Nickellä alko hauskanpito! Ulkopuolelta kuulu vielä lastausääniä, niin oli jännittävää. Koitin saada ponia vähän kuuntelemaan, mutta ei oikeestaan jaksettu kumpikaan hirveesti keskittyä. Baanailin yhden pitkän sivun, ja löytyhän sitä liikettä! Harjottelin myös sellasta, että meen laukassa kokorataleikkaan, ja keskikohdassa otan käyntiin ja nostan uuden laukan. Itse en ole koskaan harjoitellut laukanvaihtoja, niin alotetaan tälleen ja tavote olisi joskus saada laukanvaihtoja aikaan :) Long way to go!

Otettiin siinä vielä muutama kiemurauta ja siirtyminen ennen loppuraveja. Ravasin kahdeksikkoa ja Nicke tuli taas hyvin eteenalas, se on selvästi sen bravuuri! Loppukäynneissä menin väärinpäin istumaan, en tosiaan tiedä mikä neronleimaus sekin oli olevinaan. Poni on vaan niin kiva, kun se ei häiriinny mistään. Pitäisi mennä taas joku päivä riimulla :)



Kierrettiin loppuun vielä maneesin takaa, ja sitten hepan hoito ja tarhaan syömään. Loimien kanssa oli pientä säätöä, kun ne oli niin isoja eikä heppakaan mikään pienin ole! Onneksi Nicke seiso kiltisti paikallaan, vaikka aluksi lähtikin vaeltemaan karsinassa :D Kuvasin vielä Sylviaa ja Tarzania, niillä meni hyvin. Tiistaina sitten estetunti!







AIka järkyttynyt ilme hepalla :D

16 kommenttia:

  1. ihana tuo toisiks viimenen kuva !:)

    VastaaPoista
  2. sä et tiiäkkää kui hauskaa hiihtoratsastus on arlal:DD!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. noniii ku oon nähny kaikkii kuviii ja en oo ikin hiihtoratsastanu, nii en jaksais venaaa :D:D

      Poista
    2. Varsinki ku nala on vetoheppana ni sillo mennään eikä meinata :Ddd!!

      Poista
  3. vähä kiva tää postaus ja noi kuvat ♥

    VastaaPoista
  4. Ihania kuvia! <3 ja etkö siis oo koskaa menny laukanvaihtoja silleen suoraan laukasta? ku kai sä joskus oot niitä harjotellu jotenki ku kuulosti siltä ettet oo ikinä ees ravin tai käynnin kautta vaihellu:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos!:) Siis joo en oo suoraan laukasta, ellei hevonen oo ite vaihtanu esim esteradalla koska muuten oon vaihtanut ravin kautta :D oon mä esteen päällä laukkoja vaihdellut ym mutta en tolleen suoraan toisesta laukasta toiseen :)

      Poista
  5. tosi persoonallinen blogi! tykkään:) käy kattoo mun jos jaksat lukijat ovat aina tervettuilleita:)

    loveisintheair-klinda.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sunkin blogi vaikutti mielenkiintoiselta ja aloin lukijaks (:

      Poista
  6. hienot ridakengät ja sukat hermanni ;)

    VastaaPoista
  7. Sä meet Nickel tooosi hyvin, ihan oikeesti!:D♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!! Säki meet apil ja porschel mitä oon nähny :))

      Poista