tiistai 8. tammikuuta 2013

41. Otsikko, missä olet?

Niimpäniin, en vain keksinyt mitään!

Eli nyt tulee postaus eilisen itsenäisestä ratsastustelusta, minkä menin Fanilla. Nyt kun mulla on riittänyt hyvin kuvaajia (♥), niin koitan ottaa niistä bloginkin kannalta ilon irti! Sillä niitäkin viikkoja tulee, kun kuvaajia on vain harvoin. Tosin silloin voin keskittyä enemmän erikoispostauksiin. Varustepostauksen ajattelin toteuttaa ensiviikon aikana, jos sellainen kiinnostaa? :)


Jäätiin Fanin kanssa melko nopeasti ainoaksi ratsukoksi maneesiin, mutta se ei erityisemmin ponia haitannut. Takapäädyssä oli hiukan kyttäämistä, mutta ei mitään sellaista mitä Nickellä on :D Tein alkuun käynnissä kolmikaarisia ja voltteja, ja Fani alkoi kulkemaan ihan kivasti. Mitä nyt välillä jäi hiukan pohkeen taakse.

Raviin siirryttäessä Fani meni ajoittain pois tuntumalta, eikä taipunut kunnolla. Jäin hetkeksi pääty-ympyrälle ja käytin vähän liioitellusti johtavaa ohjaa, jolloin taivutus alkoi mennä paremmin läpi. Tein parit lisäykset diagonaalilla kevyessä ravissa, ja käännyttäessä linjalle Fani heitti pään ylös, mutta loppua kohti tuli taas tuntumalle. Muutaman kerran jälkeen tein saman harjoitusravissa, jolloin Fani oli paljon maltillisempi, eikä niin hätäinen.



Välikäyntien jälkeen otin laukkaa ensin pääty-ympyrällä. Fani meni vasempaan suuntaan hieman etupainoisena. Heti kun muistin laittaa pohkeet kiinni, niin laukan laatukin parani. Ei mennyt kuitenkaan niin hyvin kuin tunnilla. Laukkasin sitten toiseen pääntyyn, ja yhden ympyrän jälkeen tulin diagonaalilinjalla ideana säilyttää vasen laukka. Meni ihan ok.

Oikeaan suuntaan laukka sujui paremmin. Se on vähän hassu juttu, koska Fani on muuten helpompi vasemmassa kierroksessa :D Poni kantoi itsensä hiukan paremmin ja tuli kevyemmäksi kädelle. Laukkasin taas toiseen päätyyn ja tulin diagonaalin. Laukka säilyi hyvin loppuun asti.

Satulaan saa istua..


Onneksi Sylvia muistutti siitä, että K.N Specialissa (mikä me mennään siis sunnuntaina) on siirtyminen laukasta suoraan käyntiin. Sitä piti siis harjoitella seuraavaksi! Nooh, pienellä viiveellä ne meni joka kerta. Kuitenkin ravista onnistui pysähdys tosi helposti? Saatiin sentään pari hyvää siirtymistä :D

Loppuun menin vielä tuon radan. Siirtymiset ovat ne vaikeimmat, etenkin juuri laukasta käyntiin tai ravista laukannostot. Oikea laukka ja voltit sujuivat parhaiten. 

Loppuun laitan vielä lyhyen loppuravipätkän, koska tykkään itse aina katsoa blogeissa videoita, joten toivottavasti kukaan ei ole kyllästynyt näihin :D Tämä kestää kuitenkin vain 10 sekuntia ja loppukin vähän flippaa, koska jouduin renreemaan PD:llä.

Tämä nyt ei ole ihanihan lopussa, koska silloin Fanin turpa melkein vilisti maata!

20 kommenttia:

  1. oot nii pro ridaa ;O <3 varustepostaus ois kiva (:

    VastaaPoista
  2. mä oisin halunnu pidemmän videon:D Mut teet sen varustepostauksen!♥

    VastaaPoista
  3. toinen on nii proo !! ♥ miks noi lyhyt toi videooo ? ): ps oot hmassu ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no voi itse olet ♥ ja siks koska kukaa ei jaksa kattoo jos mul ain sellasii pitkii ;) ja ite oot mhassu ♥

      Poista
  4. tää oli kiva :) on ne muutki kyl ollu ;DD ja varustepostaus ois kiva ;))

    VastaaPoista
  5. Joo varustepostaus !:) Mistä sä saat näit taustoi blogiin ? :D

    VastaaPoista
  6. meet tosi hyvi, toivottavast pärjäät kn:ssä(: varustepostaus ois tosi kiva!

    VastaaPoista
  7. Iiiiiik tutte fanin kaa meit vastaa siihen K.N:nää... Apuaaaaaaaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no saaa nähä mitä tuleeeeee ku oon menny sil sitte vast 3 kertaa! :DD

      Poista
    2. Mul on sama ku meen sen helppo ceen Maunoll... :DDDD

      Poista
  8. hui kui ratsastat noi vähil vaatteil ? kui tarkneet !!!????

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ai toppi ja hupppari vähänn? :D ei ooo eikä ollu ees kylmä, tollon oli vähän yli nolla astetta täälllä :D

      Poista
    2. niii ja toi on vieläpä aika megahuppari ;D

      Poista