lauantai 17. marraskuuta 2012

23. Mielikuvitukseton?

Toi otsikko oli vaikee kirjoittaa!
 Ennen Nickeä olin kuvaamassa Sagaa ja sen vuokraponia Ponya, oli aika hurrrja ;)



Tää nyt ei ollut mitenkään oleellinen tieto mutta teki mieli kertoa ja laittaa kuva! Hih. Sen jälkeen mentiin Gobbackaan ja pesin aluksi ahkerasti suitset, koska hepat olivat vasta vähän aikaa sitten saaneet heinät. Laitettiin Nicke kuntoon ja se on selvästi parantunut syysmasennuksesta! Kumarsi hienosti ja oli muutenkin paljon eläväisempi. Varsinkin sillon kun piti laittaa suitset... Nicke on nimittäin keksinyt pään nostamisen! Siinä ei auta vaikka kuinka silittelee ja rauhottelee, sillä sillon kun kuolaimet pitäisi laittaa suuhun, nousee pää kattoon. Eipä oo paljoa mulla sanomista! Aikani yritettyä kävin hakemassa jakkaran ja johan onnistui :'D Toivottavasti tää ei jää pysyväksi tavaksi...



Aloitin  aluksi käynnissä perus taivutteluilla takapäädyssä, jotta siitä ei tulisi myöhemmin ongelmaa. Sen verran käväsin ovipäädyssä, että Saga antoi mulle raipan. Nicke oli nimittäin oikeasti tosi hidas pohkeelle, vaikka mulla olikin taas pitkästä aikaa kannukset. Jälleen riitti pelkkä käteen ottaminen kun poni tajusi tilanteen! Johan alko moottori käynnistyä. Ravissa menin ensin pidemmällä muodolla, jotta selkä ja takajalat tulisivat paremmin käyttöön.




Sen onnistuttua paremmin heitin raipan pois, koska Nicke alkaa hermoilemaan siitä vähän liikaa eikä malta keskittyä. Tein vähän avo- ja sulkutaivutuksia pitkillä sivuilla että lapoihinkin tulisi liikkuvuutta. Maanantain tunnilla (joka oli muuten varmaan paras tunti ikinä!) tehtiin askeleiden lyhentämistä ja kokoamista, ja päätin jatkaa sitä. Tunnilla se onnistui todella hyvin, mutta nyt Nicke vähän vastusteli! Heitin jalustimet kaulalle, jotta istuisin syvempänä satulassa, sillä mulla on t o d e l l a rasittava tapaa alkaa könöttämään keventäessä. Ja jalustimien kanssa en osaa kunnolla istua harjotusravissa. Pari hyvää pätkää saatiin aikaan, mutta ei läheskään yhtä hienoja kuin maanantaina. 


Ilmeratsastus on mun laji!

Välikäyntien jälkeen jalustimet jalkaan ja laukan vuoro. Huhhuh se meni kyllä ihan penkin alle molempiin suuntiin. Nicke ei malttanut kuunnella vaan viiletti omaa tahtiaan, varsinkin takapäädyssä! Sillä kun on ponin mielestä hirveä tapa muuttua kammottavaksi aina laukassa. Nojoo, ei se mitään. Ehkä sitten ensikerralla? Tein vielä jotain voltteja ja taivutuksia ravissa ja lopuksi kahdeksikkoa eteen-alas.




Nicken suojelusponi Tatu (ja Sylvia) !
Loppukäynneissä annoin ponin mennä ihan vapaasti ja se tutkikin koko ovipäädyn estetolpista kottikärryihin ja esteistä joulukuuseen :D Hyppäsin alas selästä, laitoin satulan pois ja irrotin toisen ohjan. Nicke ei tajunnut mennä piehtaroimaan, joten venyttelin sitä hetken. Oisin muuten päästänyt vielä juoksemaan mutta maneesissa oli muitakin. Tallissa kunnollinen hoito porkkanoita unohtamatta ;)

Ainiin! 1.12 on taas estekisat joissa meen 60cm Nicken kanssa ja 65-85cm jollain muulla, ei vielä mitään tietoa kenellä :D Eli tiistaina hyppäri Nickellä ja seuraavalla viikolla jollain muulla, se jää nähtäväksi kenellä! Haluutteko kuitenkin siitä myös postausta (videolle?) vaikkei olekaan Nicke? :)

23 kommenttia:

  1. siis ootko arlan tallilla ? missä on kaikki elena, anni, allu ja pinja. :D:D http://gobbackankovikset.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Tohon päännosteluun, kannattaa kokeilla sitä että käännät hepan pään sivulle jos se yrittää nostaa :) Mulla on muuten ihan sama ongelma, etten osaa istua jalustinten kanssa harjoitusravissa :D Kaikki hyppärit vaan videolle mahdollisuuksien mukaan, hepasta viis (;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä! Ja hahh hyvä etten oo ainoo ;DD okei (;

      Poista
  3. Onhan varmasti nicken suu kunnossa, ettei vain olisi kipeäksi mennyt? Hoitohevoseni alkoi tehdä samaa ja syyksi paljastui hammaspiikit :s

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep mietin vähän samaaa :/ Pitäis kysyä joltain joka vois tarkistaa

      Poista
  4. Tee vaa hei videopostaus ! (:: ois muksaa !

    VastaaPoista
  5. teet vaan sen videon=)
    Mikset tuu koulukisoihin?=)O.O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. koska meen estekisois 2 luokkaa ja haluisin et ne vähän kokeneemmat menis Nickellä ettei se temppuilis :)

      Poista
    2. Okei, mut mun mielestä sä kyllä pärjäisit sille, mutta kai sä ite tiedät parhaiten... Ajattelin muuten kysyä Arlalta olisko kesällä mahollista ottaa kuukaudeks puoltlläpitoon, ni tiedätkö söä, että onko esm porsche vapaana, ja mitä se maksaa?=)

      Poista
    3. Kysy Arlalta, mä en tiie ;D

      Poista
    4. hei kiva! en muute muista sun osotetta! (hups.....) Laitatko mulle vaik viestin inamoi-@hotmail.com? :)

      Poista
  6. BULDOGGI YSTÄVÄNI ♥ mutjoo kiva postaus täää ja meette nii hienostii ♥

    VastaaPoista
  7. Missä toi Pony asuu? :) meette hienosti !

    VastaaPoista
  8. mikä on sun kuvasivun nimi ja mistä näkee myös gobbackan tallin hevosistä ja ratsastajista kuvia!!!:)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mul ei oo mut tuolla on Pinjan kuvaamia :) http://panja2.kuvat.fi/

      Poista
  9. viimeset kuvat on otettu 10 päivittääkse noin harvoin:o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no yleensä tulee useemmin mut nyt vähän taukoo :/

      Poista